LINK EXCHANGE

miercuri, 7 iunie 2017

Cea de a XII – a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia româneascăˮ



În perioada 8 – 10 iunie 2017, la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ Vălenii de Munte, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, se va desfășura cea de a XII – a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Rolul muzeelor memoriale în muzeografia româneascăˮ, cu prilejul aniversării a 146 de ani de la nașterea savantului.
În cadrul festivității de deschidere a sesiunii din 8 iunie, ora 10:30 sunt invitați: poetul și jurnalistul Lucian Avramescu, prof. dr. Alex Stoenescu și prof. univ. dr. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române.
Prima parte a dezbaterilor se va încheia cu depuneri de flori la bustul lui Nicolae Iorga din incinta muzeului și la statuia profesorului din centrul orașului.
În data de 9 iunie, ora 15:30 va avea loc vernisajul expoziției temporare dedicate lui Alexandru I. Cuza, care face parte din Programul Național „România 100ˮ, iar publicul va putea vedea o colecție de documente și obiecte de artă decorativă din acea perioadă.
Evenimentul va reuni la muzeul din Vălenii de Munte, istorici, academicieni și lucrători din rețeaua muzeală care vor prezenta publicului studii și noi informații din domeniu.
Comunicările științifice vor avea loc în incinta Muzeului de Artă Religioasă, str. George Enescu, nr. 3, unde vă așteptăm să vizităm virtual muzeele din țara noastră.


Sursa informaţiilor Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ Vălenii de Munte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu