LINK EXCHANGE
▼
joi, 25 mai 2017
București: expoziția de fotografie: „EVOLUȚIE” – istoria unui muzeu povestită în imagini
EVOLUȚIE: povestea ilustrată în imagini a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduiește, începând cu 24 mai 2017, o inedită expoziție de fotografie: „EVOLUȚIE” – istoria unui muzeu povestită în imagini.
„EVOLUȚIE” ne propune o călătorie în timp, o rememorare a celor 182 de ani scurși de la întemeierea Muzeului Național de Istorie Naturală din București, ilustrând constituirea, evoluția și colecțiile muzeului, rememorând expoziții importante, expediții încununate de succes, personalități ale științei mondiale ce ne-au trecut pragul dar și cercetători iluștri ai Muzeului. Inaugurarea expoziției va avea loc într-o zi de sărbătoare pentru Muzeu, 24 mai 2017 – zi în care cu 109 ani în urmă se inaugura noua clădire a Muzeului de Zoologie din Șoseaua Kiseleff în prezența Regelui Carol I, a Prințului Moștenitor Ferdinand și a Prințesei Maria, precum și a numeroase personalități ale vremii.
Expoziția de fotografie EVOLUȚIE se alătură omagiului adus părintelui spiritual al Muzeului Național de Istorie Naturală din București, așa cum îl știm astăzi, Dr. Grigore Antipa, de la a cărui naștere se împlinesc 150 de ani!
Cu această ocazie, Radio Romania Cultural va transmite miercuri, 24 mai 2017 între orele 13.20 – 14.30, în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi video on line pe www.radioromaniacultural.ro, emisiunea Știința în cuvinte potrivite, realizată și moderată de Corina Negrea și Dan Manolache, avându-i ca invitați de onoare pe Dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Acad. Dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, Dr. Oana Paula Popa, curatorul expoziției „EVOLUȚIE”, precum și de alți invitați.
Emisiunea va urma firul imaginar trasat de expoziția „EVOLUȚIE”, punctând momente importante din istoria Muzeului precum și din viața fondatorului său.
Sursa informaţiilor CIMEC.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu