LINK EXCHANGE

joi, 9 martie 2017

O călătorie în imaginarul feroviar


CST vă învită la un nou Atelier al Istoricilor având ca subiect istoria căilor ferate și imaginarul feroviar.

Secolul al XIX-lea ar fi fost fără îndoială diferit dacă nu am fi avut căi ferate. Cu siguranță că și secolul XX. Vă invităm într-o călătorie imaginară prin secolul al XIX-lea, în lumea fermecată a trenurilor Orient Expres și a locomotivelor cu aburi din la Belle Epoque.

Invitatul lunii martie este prof. Dorin Stănescu, doctor in istorie al Universității din București (2009), cercetător postdoctoral în programele Europeus(2011) și Cendari (2015). Aria preocupărilor sale de cercetare vizează istoria căilor ferate în epoca modernă și contemporană. Cea mai recentă lucrare a sa este ”Republica de la Ploiești”, apărută în anul 2016 la editura Societății Culturale Ploiești Mileniiul III.

Atelierul Istoricilor este un grup de lucru în care masteranzi, doctoranzi și specialiști sunt invitați să își prezinte cele mai recente proiecte de cercetare. Se desfășoară lunar sub coordonarea dr. Bogdan Popa, cercetător la Institutul de Istorie „Nicolale Iorga” și dr. Silvana Rachieru, lector universitar la Facultatea de istorie, Universitatea din București.

Atelierul va avea loc la sediul CST, sala 8, parter, Holul de Marmură al Facultății de istorie.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu