LINK EXCHANGE
▼
joi, 9 februarie 2017
Vernisaj "Ghid de arhitectură în zona săsească"
Ordinul Arhitecților din România Filiala Sibiu-Vâlcea, Asociația Monumentum și Grupul de Lucru Rural al Ordinului Arhitecţilor din România vă invită la vernisajul publicaţiei “Ghid de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural. Zona cu influență săsească, sudul Transilvaniei”, care va avea loc vineri, 10 februarie 2017, ora 18.00 la sediul OAR, str. Mitropoliei nr. 17, Sibiu.
Ghidul pilot este un model pentru alte 14 ghiduri care sunt în elaborare şi vor fi lansate pe parcursul anului. Urmând să se elaboreze alte ghiduri pentru toate zonele etnografice ale României.
Acesta își propune să fie un set de reguli ușor de aplicat, cu exemple clare (inclusiv de tipul AŞA DA sau AŞA NU), care să faciliteze alegerea modelelor adecvate de către cei ce vor să construiască în mediul rural. În același timp, ghidul intenționează să ușureze activitatea echipelor de proiectare/consultanță în alegerea configurațiilor, a materialelor și a tehnologiilor necesare construirii în mediul rural, fie că vorbim despre proiecte finanțate prin PNDR, despre elaborarea documentațiilor de urbanism sau despre simple intervenții cu finanțare exclusiv privată.
Obiectivul esenţial al acestui ghid este păstrarea nealterată a spiritului așezărilor în care sunt propuse proiectele și creșterea calității vieții, dar cu conservarea tradițiilor și a peisajului cultural existent – acestea fiind, de fapt, chiar resurse pentru dezvoltarea durabilă în mediul rural.
Proiectele de succes din mediul rural evidențiază faptul că există o legătură foarte strânsă între calitatea peisajului natural, a celui construit și calitatea vieții. Viitorul oricărei comunități depinde de modul în care își administrează resursele. Mediul construit (construcțiile de orice fel) poate fi o resursă extrem de valoroasă sau, din contră, doar un consumator de resurse. În acest sens, prezentul material propune soluții care pun în valoare înțelepciunea tradiției constructive locale, a utilizării responsabile a resurselor locale, dar în același timp oferă soluții noi, ce țin de materiale și tehnici moderne de construcție și de surse de energie regenerabilă.
Participanţii la vernisaj au ocazia să primească un ghid care se distribuie gratuit în limita stocului disponibil.
Sursa informaţiilor aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu