LINK EXCHANGE
▼
vineri, 3 februarie 2017
La Breaza, pe urmele Generalului Manolescu
Vă invităm sâmbăta, 4 februarie, la o premiera turistică pentru Breaza: un tur cultural pietonal, cu ghidaj gratuit!
Începem astfel seria noastră de tururi și excursii ghidate, cu un traseu tematic centrat în jurul evocării celei mai importante figuri din istoria orașului: generalul Ion Manolescu (1869-1946), ctitorul Brezei moderne, directorul Societății „Cultul Eroilor” și creatorul conceptului de „casă de cultură” la nivel național.
Turul pe care vi-l propunem sâmbăta se adresează atât localnicilor cât și turiștilor ce vor să se bucure de o zi însorită în stațiunea Breaza, cunoscând în același timp lucruri fascinante despre generația care a înfăptuit Marea Unire și moștenirea ei.
Excursia ghidată va fi compusă din două module, între care vă invităm (opțional) la masă, chiar într-un loc legat de tema prezentată, unde funcționează un restaurant urmaș al celui din vremea generalului, care avea deseori ca oaspeți pe membrii Familiei Regale.
A. Primul modul (înainte de ora prânzului) este un tur pietonal pe străzile orașului, prin locuri de memorie legate de subiectul prezentării. Turul e deschis oricui și va atinge următoarele obiective (fiecare cu povestea lui), alături de alte surprize:
- Locul casei părintești a generalului Manolescu
- Locul Caselor Naționale, instituția-emblemă a ridicării social-culturale a satului românesc în perioada interbelică
- Bulevardul Eroilor – loc simbolic al Brezei, vestit pentru personalitățile culturii românești ce au locuit aici
- Cimitirul orașului: monumentul funerar al eroului col. dr. Aurel Popovici, mort în Războiul de Întregire, și mormântul generalului Manolescu
- Casele tradiționale ale centrului comercial (cu arhitectura specifică epocii generalului - atracția foto a zilei, datorita faptului că suntem în perioada când copacii nu acoperă detaliile arhitecturale)
- Monumentul Eroilor din Breaza de Jos, opera unui mare sculptor
- Tripticele Memoriei (monumente unice în ţară prin concepție)
B. Al doilea modul (după masa de prânz) este o drumeție pe poteci în natură, ce are ca țintă Crucea Eroilor aflata pe Dealul Gurga – emblemă a orașului şi loc cu priveliște spectaculoasă, unde vom afla alte informații inedite legate de Breaza, eroi și Centenarul Marii Uniri. Drumeția se adresează tuturor celor cu o minimă condiție fizică și echipament adecvat unei plimbări lejere în natura (strict necesar: încălțămintea de drumeție).
Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să vă invitați prietenii interesați, rugându-i ca la rândul lor să dea mai departe evenimentul nostru.
Ghid turistic: Mădălin Focșa, C.N.I.P.T. Breaza
Sursa informaţiilor aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu