LINK EXCHANGE

joi, 19 ianuarie 2017

Expoziţia temporară „Lumea uimitoare a recifelor de corali”



Din data de 19 ianuarie 2017, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi se poate vizita expoziţia temporară „Lumea uimitoare a recifelor de corali”, manifestare care îşi propune să prezinte vizitatorilor importanţa pe care o au aceste ecosisteme, recifele de corali, pentru sănătatea planetei şi, implicit, a oamenilor.
Practic, expoziţia se constituie dintr-o vitrină circulară, în care publicul poate vedea o replică a unui recif de corali, alături de mai multe specii de recif din zona indo-pacifică: corali, bureţi, anemone de mare, meduze şi numeroase specii de peşti.
Recifele de corali sunt printre cele mai bogate ecosisteme ale planetei, leagăne ale biodiversităţii, unde prosperă şi evoluează mii de forme de viaţă. Ele oferă habitat pentru 250.000 de specii, printre care peste 4000 de specii de peşti şi 700 specii de corali. Datorită bogăţiei şi diversităţii faunei, ele mai sunt denumite şi “păduri tropicale ale oceanelor”.
Recifele de corali există pe Pământ de millioane de ani. Mai puţin de un procent din suprafaţa oceanelor este acoperită de recife deoarece ele se dezvoltă foarte bine doar în ape calde, limpezi, puţin adânci, în care pătrunde lumina solară. Creşterea lor este foarte lentă – între 0,1 şi 2,8 cm pe an. Recifele pe care le vedem astăzi au început să se formeze acum 5000 – 10.000 de ani.
Expoziţia temporară „Universul recifelor de corali” va rămâne deschisă pentru public la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până la mijlocul lunii mai 2017.


Sursa informaţiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu