LINK EXCHANGE

marți, 1 noiembrie 2016

Simpozion ,,Omagiu eroului național Ioan Drăgălina''



Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin organizează simpozionul ,,Omagiul eroului național Ioan Drăgălina la 100 de ani de la trecerea în eternitate''. În cadrul acestei manifestări culturale va fi vernisată și expoziția ,,General Ioan Drăgălina''.
Evenimentul va avea loc marți, 8 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, în sala ,,Gheorghe Magas'' de la parterul instituției de cultură. Expoziția cuprinde o serie de documente originale ce aparțin reputatului istoric Col. (r) Liviu Groza.
Prin această manifestare culturală se dorește cinstirea memoriei Generalului Ioan Drăgălina și readucerea în memoria colectivă a celui care a fost fiu al Caransebeșului, de la a cărei trecere în eternitate sunt 100 de ani. Scopul acestei acțiuni este dezvăluirea unor aspecte istorice deosebit de importante legate de trecutul Banatului şi conturarea unei sfere de comunicare între publicul larg şi specialiştii din domeniu. Această manifestare completează calendarul de activităţi aferent anului 2016.
Intrarea este liberă!


Sursa informaţiilor Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu