LINK EXCHANGE

joi, 20 octombrie 2016

Sărbătoarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală


În zilele de 21-22 octombrie 2016, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală sărbătorește 127 de ani de la înființare și invită publicul să celebreze împreună această dată importantă. Vineri, 21 octombrie, începând cu ora 10.00, în sala de conferințe a Muzeului, se va desfășura Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice „Patrimoniul muzeal: cercetare, valorificare, conservare”. Cercetători din Republica Moldova, România și Polonia vor prezenta cele mai recente cercetări științifice în domeniul profesat și noile apariții editoriale.
Sâmbătă, 22 octombrie, la ora 11.00, în „Sala Nunții” din expoziția de bază a Muzeului, publicul meloman este invitat la un recital de datini, obiceiuri și cântece folclorice, prezentat de Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „I. Creangă”, director – Aurel Ciobanu, conducător artistic – Tamara Vârlan. Spectacolul completează reușit discursul obiectual al expunerilor muzeale, axate pe prezentarea bogățiilor naturale și culturale ale Republicii Moldova.
Cu această ocazie, în „Sala Biosfera”, instituția propune spre atenția publicului vizitator să determine un obiect-enigmă, ultimul de acest gen, pentru a-l salva de la uitare și a-l reda circuitului cultural. Este a doua etapă a Concursului „Ce-o mai fi și asta?”, început în primăvară. Cei care vor numi corect obiectul și vor indica la ce a folosit, vor fi apreciați cu premii.


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală Chişinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu