LINK EXCHANGE

joi, 2 iunie 2016

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român


În perioada 3 – 5 iunie 2016 este organizat Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă !

Pentru trei zile, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Aceştia vor expune icoane, măşti populare, ii şi cătrinţe, chimire şi sumane, vase din ceramică, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier crestat şi pictat, ouă încondeiate, podoabe tradiţionale.

Producătorii vin la târg cu brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, produse din carne de porc Mangaliţa sau de vânat, afumate în afumătoare tradițională cu foc din rumeguș de lemn de fag, pâine frământată cu maia naturală şi coaptă pe vatră, fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, dulceţuri şi sucuri naturale.

În curtea interioară, anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, pristolnice, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.

Mâncăruri proaspăt preparate pot fi savurate la târg: ciorbă de potroace, fasole cu ciolan, varză cu costiţă afumată de porc, saramură de crap cu mămăliguţă, frigărui de pui cu legume şi cârnăciori de porc la grătar.

Program: - zilnic între orele 10 - 19

Organizatori: Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult


Sursa informaţiilor Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu