LINK EXCHANGE

vineri, 6 mai 2016

CASA REGALĂ sărbătorită la ACADEMIA ROMÂNĂ: 150 de ani de la constituire


CASA REGALĂ sărbătorită la ACADEMIA ROMÂNĂ:
150 de ani de la constituire

Luni, 9 mai 2016, ora 11
Aula Academiei Române

Academia Română celebrează luni, 9 mai 2016, alături de Casa Regală, un secol şi jumătate de la urcarea pe tronul Principatelor Române a Principelui Carol I de Hohenzolern Sigmaringen. Sesiunea ştiinţifică solemnă „Domnitorul Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tronul României“, dedicată acestei aniversări, va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 11.

La eveniment vor participa membri ai Casei Regale, din România şi din străinătate, înalte oficialităţi ale statului român, membrii Academiei Române, personalităţi ale lumii culturale şi ştiinţifice.

Programul evenimentului poate fi consultat accesând: http://www.academiaromana.ro/com2016/doc/d0509-invitatie-9mai2016-CarolI.pdf

Cu prilejul acestei aniversări, Biblioteca Academiei Române a editat albumul de artă „Regele Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tronul României“, ce ilustrează, prin intermediul unui bogat material iconografic din patrimoniul Academiei Române și colecțiile Cabinetului de Stampe și Fotografie, cele mai importante momente din viața Casei Regale de la București.


Sursa informaţiilor ACADEMIA ROMÂNĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu