LINK EXCHANGE

luni, 4 aprilie 2016

Să învăţăm arta ţesutului la război



Dacă până acum aţi putut descifra din tainele unui meşteşug tradiţional local – olăritul, venim cu o altă provocare: ţesutul – un alt meşteşug tradiţional, la fel de frumos şi interesant.
Organizarea unui atelier de ţesut a plecat de la dorinţa de a sădi în sufletele celor mici dragostea pentru lucrurile de valoare și curiozitatea pentru cunoașterea unor ocupaţii vechi. Sunt copii care n-au văzut niciodată cum se lucrează la un război de ţesut. Noi ne bazăm însă pe nevoia de a ne păstra identitatea şi vrem să îi familiarizăm cu înseamnă ea. Din partea noastră pleacă doar sugestia, şansa de a învăţa. În ceea ce îi priveşte pe ei ne baazăm pe dorinţa de a pătrunde într-o lume curioasă şi fascinantă în acelaşi timp. Fiecare copil poate deprinde această artă pentru că este un meşteşug frumos şi curat, este „o odihnă a corpului și a minţii”.
Este, dacă vreţi, o alternativă pentru orele de abilităţi practice sau „lucrul manual” de pe vremuri.
Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi în fiecare vineri între orele 9-13 în sala de activităţi a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, începând cu data de 8 aprilie 2016. Înscrieri la numărul de telefon: 0260/ 612 223

Coordonatori proiect: Mureşan Olimpia- muzeograf şi Ţurcaş Floare – meşter popular.


Sursa informaţiilor Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu