LINK EXCHANGE

luni, 11 aprilie 2016

Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor


Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la ediţia a 22-a a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Miercuri, 13 aprilie 2016, ora 18.30, va avea loc prezentarea proiectului editorial de succes intitulat “Ferestre din Bucureşti şi poveştile lor”. Invitate: Adriana Moca, Cristina Bogdan, Alexandru Bogdan Georgescu, Dan Lăcătuş şi Cătălin D. Constantin.

Cătălin D. Constantin, editorul cărţii-obiect, a fotografiat ferestrele caselor vechi din Bucureşti. Pentru fiecare fotografie de fereastră există în carte o poveste. Scriitori, istorici, arhitecţi, actori, medici, antropologi, jurnalişti, personalităţi de profesii diferite au imaginat, pentru o fotografie pe care şi-au ales-o, o poveste. Apărut la sfârşitul anului trecut şi déjà epuizat, volumul e o invitaţie la o plimbare la pas prin Bucureşti, cu ochii atenţi la detalii. La întâlnire vor participa o parte dintre autorii din carte, care îşi vor citit textele.

Adriana Moca: „Sunt actriţă şi realizatoarea emisiunii radio „Cărţile Şeherezadei”. Din totdeauna, lucrez simultan la cel puţin două proiecte, citesc două texte, jonglez cu două vise. Încerc să recunosc frumuseţea în toate întâmplările vieţii. Când reuşesc s-o înmulţesc cu puterile mele, devin cea mai fericită fiinţă. Îmi plac, într-o ordine aleatorie, lumina, arhitecturile generoase, pisicile şi îngheţata.”

Cristina Bogdan este filolog, lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. A realizat numeroase cercetări antropologice de teren, pe urmele vechilor reprezentări româneşti ale morţii în frescele unor biserici din ţară prea puţin ştiute. În 2012 a purtat la Londra torţa olimpică, fiind unul dintre cei cinci români desemnaţi eroi locali, urmare a scrisorii unui fost student adresată organizatorilor campaniei Samsung care selecta purtătorii de torţă.

Dan Lăcătuş este specialist în restaurare de arhitectură şi structuri pentru monumente istorice şi de arhitectură. Este autor de pictură de şevalet (expoziţii şi colecţii în ţară şi străinătate), de grafică de carte, articole, critică de artă şi arhitectură.

Alexandru Bogdan Georgescu s-a născut pe 22 iunie 1975 în Sibiu. Este procuror criminalist în Bucureşti. A scris poveşti pentru adulţi şi romane pentru copii. Are o fereastră de unde propria pisică, Muzeta, îl supraveghează atent.

Cătălin D. Constantin este editor de carte, predă cursuri şi seminare la departamentul de studii culturale şi antropologie al Facultăţii de Litere de la Universitatea din Bucureşti. A coordonat mai multe colecţii de beletristică şi a mai multe albume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Teza de doctorat, publicată în 2013, a avut ca temă viaţa cotidiană în oraşele româneşti la începutul secolului al XX-lea, pornind de la jurnale inedite de epocă ale unor personaje anonime, pe care le-a colecţionat de-a lungul timpului. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie şi de a călători, a susţinut în 2014 un al doilea doctorat, în Arhitectură, având ca temă pieţele oraşelor din Europa şi simbolismul lor.

Vă aşteptăm miercuri, ora 18.30, la GALLERY la un ceai, un vin, un suc şi la povești despre ferestrele din București!


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu