LINK EXCHANGE

sâmbătă, 2 mai 2015

Radiografia unei lumi dispărute


Muzeul Naţional de Istorie a României prezintă, începând cu 12 mai a.c., expoziţia temporară de arheologie interactivă și exploratorie numită "Radiografia unei lumi dispărute" care dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai vechi şantiere arheologice din România, descoperirile excepționale realizate de-a lungul timpului în situl de la Sultana – Malu Roşu şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) integrate în expoziție, pentru a face cunoscută comunitatea eneolitică ce a existat la Sultana în urmă cu 6000 de ani.

Gumelnița este o cultură fascinantă, înțesată de ritualuri surprinzătoare care i-a condus pe curatori către conceptul general al expoziției, radiografia. Întreaga expoziție se bazează pe interacțiunea dintre poveste, spațiu și oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experiență multisenzorială, pentru a afla şi a înțelege ritualurile și obiceiurile celor care aparţineau culturii Gumelnița.

Expoziția trezește sentimente care vor transpune vizitatorul într-o altă lume ce-l va surprinde continuu, făcându-l curios și nerăbdător.

În realizarea conceptului de amenajare a expoziţiei, specialiştii muzeului au colaborat cu echipa de arhitecţi şi graphic designeri de la 441 Design Studio.
Informaţii preluate de pe pagina oficală de Facebook a MNIR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu