luni, 16 septembrie 2019

București: O istorie a explorării spaţiale. O experienţă complexă: o conferinţă, vizita Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și, dacă vremea va fi bună, privit și astrele prin telescop.







O experienţă complexă: o conferinţă, vizita Observatorului și, dacă vremea va fi bună, privit și astrele prin telescop.

Istoria științei ne oferă una dintre cele mai frumoase și incitante povești ale trecutului: încercarea omului – uneori neputincioasă, alteori îndrăzneață – de a înțelege în mod rațional fenomenele naturale. Călătorind și explorând lumea, oamenii au ajuns în locuri foarte diferite față de cele de acasă, în regiuni îndepărtate unde fauna, flora și clima erau altfel. Treptat, curiozitatea ne-a împins să călătorim tot mai departe, dincolo de planeta noastră.

Astăzi, sondele spațiale explorează întregul sistem solar: planetele și sateliții lor, asteroizii, cometele. De aceea, explorarea spațială impulsionează azi știința în mod semnificativ. Destinul dramatic al cățelușei Laika, povestea extraordinară a primilor oameni care au pășit pe Lună, expediția roverelor marțiene și multe alte momente reprezintă istoria fascinantă a călătoriilor prin spațiul cosmic, o istorie care se actualizează zilnic.

Gazda voastră:

Tudor Mihăescu (n. 1990) este muzeograf la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, parte a Muzeului Municipiului București. Este licențiat în Etnologie și Folclor (Litere, UniBuc, 2015) și absolvent al unui program de master în Antropologie Socială (Sociologie, UniBuc, 2017). În prezent este doctorand la Facultatea de Istorie a Universității din București, unde lucrează la o teză despre impactul cultural al zborului cosmic și receptarea cursei spațiale în România comunistă.

Detalii administrative:

Intrarea este liberă, dar necesită înscriere prealabilă prin completarea acestui formular: https://forms.gle/Rp8P3GQ1GceJchH39

Evenimentul este adresat adulţilor, dar copiii pasionaţi îi pot însoţi dacă au peste 10 ani.

Durata evenimentului: în jur de 1 – 1 ½ ore.

Numărul locurilor disponibile este limitat la 30.



Sursa informațiilor Evenimente Muzeale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu