joi, 8 august 2019

Festivalului Internațional de Reconstituire Istorică Brașov - a IV-a ediție







În perioada 9 – 11 august 2019, Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Reconstituire Istorică Brașov.

Tematica ediției 2019 este „CENTENARUL RĂZBOIULUI ARMATEI ROMÂNE ÎMPOTRIVA UNGARIEI BOLȘEVICE”.

Ajuns în 2019 la a IV-a ediție, Festivalul Internațional de Reconstituire Istorică Brașov nu a fost și nu o să fie un discurs despre învingători și învinși. Este un produs cultural care urmărește înțelegerea semnificației aniversărilor istorice de către brașoveni și turiști sub o formă cultural-educativă originală, un festival care, deși apelează la tradițiile militare, urmărește promovarea diversității culturale și a toleranței între foștii inamici istorici, prezintă urmările războaielor în istoria popoarelor Europei, schimbările de esență la nivelul mentalităților colective care au influențat pe termen lung societățile europene.

Cu un pronunțat caracter demonstrativ şi educativ, activitățile festivalului nostru se vor desfășura în Piața Sfatului, în apropierea clădirii muzeului, unde va fi amenajată o tabără militară de epocă cu 50 de participanți, aparținând unor asociații de reconstituire istorică din România și străinătate.

Programul Festivalului Internațional de Reconstituire Istorică Brașov 2019 cuprinde demonstrații și prezentări legate de tradițiile militare de la sfârșitul Primului Război Mondial,„Oficiul Poștal 1919”, ateliere, jocuri și instalații interactive pentru copii, și expoziția de fotografie istorică ,,Ungaria 1919. Campania Armatei Române împotriva Ungariei bolșevice”.

Festivalul este realizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov în parteneriat cu Asociația ,,6 Dorobanți”, fiind susținut de Consiliul Județean Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I”.



Sursa informațiilor Festivalul de Reconstituire Istorică Brașov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu