miercuri, 3 aprilie 2019

Vernisajul expoziţiei temporare „MIRODENIILE – POVEŞTI CU GUST”






Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, organizează
joi, 11 aprilie 2019, începând cu ora 11:00, la sediul din strada Aleea Parcului, nr. 9
Vernisajul expoziţiei temporare „MIRODENIILE – POVEŞTI CU GUST”

De-a lungul istoriei, mirodeniile au jucat un rol important în toate culturile, exprimând bunăstarea, poziţia socială şi fiind utilizate în scop culinar, curativ sau în diferite ritualuri magice şi religioase. Datorită aprecierii lor au dobândit o mare valoare comercială de-a lungul timpului. În întreaga lume acestea sunt frecvent folosite în arta culinară dar şi în diferite terapii, existând o tendinţă de creştere a interesului faţă de beneficiile lor.
Expoziţia cuprinde informaţii despre fascinanta istorie a mirodeniilor şi despre calităţile culinare şi vindecătoare ale acestora. Sunt expuse 28 de mirodenii, cu varietăţile lor şi cu forme diferite de utilizare. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere printre acestea şi cea mai scumpă mirodenie din lume. Vor putea afla care este originea speciilor de plante folosite ca ingrediente pentru savoarea mâncărurilor şi ca remedii terapeutice. De asemenea, cei interesaţi pot accesa o aplicaţie tip chatbot pe touchscreen, pentru completarea informaţiilor şi pot testa mostre olfactive de uleiuri aromatice, expuse prin intermediul unui modul interactiv.

Punem la dispoziţia publicului şi cartea „Mirodeniile – poveşti cu gust”, publicată în cadrul editurii instituţiei, Editura „Ion Borcea” care poate fi achiziţionată de la shop-ul muzeului.

Vă așteptăm!
Persoană de contact: Anca Tudor-Andrei – muzeograf
Telefon: 0234/512006

MANAGER,
Dr. Gabriela Gurău



Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu