joi, 11 aprilie 2019

Kabuki – expoziție de stampe japoneze






Hai să vezi o parte fascinantă a culturii japoneze: arta ukiyo-e.
🎎
Muzeul Național Brukenthal împreună cu avocatul colecționar George Șerban, Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, vă invită la vernisajul primei expoziții de stampe japoneze cu tema Teatrul Kabuki.

📍 Locul de desfășurare: Cabinetul de Cartografie al Palatului Brukenthal (subsol), Piața Mare nr.4
🔎 Vernisaj: Vineri, 12 aprilie, ora 13:00
🙌 Curator: Alexandru Constantin Chituță
🗓 Durata expoziției: 12.04 - 30.06.2019

Vor fi prezente în expoziție aproximativ 100 de lucrări realizate în perioada secolelor 18 și 19, conținând imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki, aparținând celor mai importante școli japoneze: Școala Torii, Școala Katsukawa, artiștii Buncho și Sharaku, Școala Utagawa, Torii Kiyonobu, Torii Kiyonaga, Torii Kiyoshige, Sharaku, Buncho, Suncho, Toyokuni I, Toyokuni III, Horoshige, Kuniyoshi, Kunichika, Chikanobu si Kunisada III.

Apariția ukiyo-e este strâns legată de climatul politic, social și economic din epoca Edo (1603-1868). Una dintre particularitățile stilului de viață promovat de burghezia Edo este teatrul kabuki. Piesele erau inspirate din legende istorice sau din viața de zi cu zi, piesele de teatru aveau în comun o serie de motive și tematici. Tema unei piese nu reprezenta, însă, punctul central de interes în gravuri. Acestea erau create cu scopul de a reda atmosfera piesei, o importanță deosebită aveau costumele decorate generos și personalitățile actorilor.

🎭 Evenimentul este inclus în programul evenimentelor speciale din cadrul #FITS2019.



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu