luni, 25 martie 2019

Patrimoniul Cultural UNESCO din România


Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural
Anunțăm cu bucurie startul unei noi campanii dedicate promovării patrimoniului cultural în școli, de data asta în județul Ilfov. Proiectul Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural este finanțat de Consiliul Judetean Ilfov prin Centrul Cultural Județean pentru Conservarea și Promovara Culturii Tradiționale Ilfov. Partenerul nostru: Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. Proiectul se desfășoară sub patronajul Comisia Naţională a României pentru UNESCO .
Seminarul despre Patrimoniul Cultural UNESCO din România, îmbogățit cu informații despre patrimoniul local ilfovean, se va desfășura în această primăvară în 15 școli din localități ilfovene. Apoi, 15 echipe formate din cei mai pasionați elevi ai fiecărei școli vor participa la un concurs de cunoștințe și idei. Primele 3 echipe câștigătoare vor fi răsplătite cu o excursie în zona Horezu.
Școala de la Piscu, al 6-lea an de prezență în școli, pentru promovarea patrimoniului cultural.
Mai jos, coperta broșurii Patrimoniul Cultural UNESCO din România, cea de-a 6-a ediție, dedicată elevilor din județul Ilfov și personalizată cu un fragment de țesătură ilfoveană din patrimoniul Muzeul Național al Țăranului Român. Așa arăta un cioltar de șa, adică acea țesătură cu care se împodobea șaua calului în zile de sărbătoare.



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu