joi, 21 martie 2019

Galați: Conferința “SITUL ARHEOLOGIC VÂNĂTORI – LA JOLICĂ, JUD. GALAŢI. CERCETĂRI NOI, ALTE PERSPECTIVE. CAMPANIILE 2017-2018”







Scopul Conferinței este acela de a informa comunitatea științifică și publicul gălățean despre patrimoniul arheologic al județului Galați, în special despre descoperirile arheologice de la Vânători.

Proiectul arheologic Vânători-La Jolică a fost inițiat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galați, în calitate de instituție organizatoare, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea și Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” din București.

Cercetările arheologice din anii 2017 și 2018 au fost finanțate de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”din Galați, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Proiectul PatCult#RO, rezultatele furnizând informații foarte importante despre cronologia grupurilor culturale de la Dunărea de Jos la sfârșitul mileniului II a.Chr. (dr. Sorin AILINCĂI – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea)

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis, lângă Biserica Greacă.



Sursa informațiilor Evenimente Muzeale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu