miercuri, 27 martie 2019

Diamante și pietre pretioase. Știință si măiestrie.






Centrul Gemologic Român, prima organizație de informare, cercetare și studiu în domeniul Gemologiei din România, în colaborare cu Institutul Geologic al României, institut naţional de cercetare-dezvoltare în domeniul geologiei, geofizicii, geochimiei şi teledetecţiei, recunoscându-și în mod bilateral și neechivoc rolul important pe care îl joacă în societate au pus bazele unui parteneriat de lunga durată cu scopul dezvoltării de programe și activități cu implicații puternice la nivel social.
Vă inviăm să participați la prima serie a activităților realizate în comun, care demarează în luna iunie cu două evenimente de referință pentru specialiștii în geologie, gemologie, mineralogie, evenimente considerate totodată de mare impact pentru iubitorii de pietre prețioase, semiprețioase:
- “Diamante și pietre prețioase. Stiință și măiestrie.“ Expoziție temporară gazduită de Muzeul Național de Geologie din București, Șos. Kiseleff, nr.2.
Expoziția reunește numeroase exponate care atestă meseria de bijutier - giuvaergiu, gemolog și care pune în evidență structura minerală spectaculoasă a pieselor. Instrumente vechi de gemologie din sec XIX și XX, pietre pretioase și semipretioase în formă brută si fațetată, bijuterii deosebite, acestea sunt numai o parte din atracțiile evenimentului.
Vernisajul expozției (eveniment public), va avea loc în data 7 iunie 2019 începând cu orele 9:00, în holul principal al Muzeului Național de Geologie, când invitații si vizitatorii vor putea asista la:
 Șlefuirea pietrelor prețioase în direct;
 Demonstrație de montare a pietrelor prețioase cu echipament modern, realizată de un țintuitor de pietre prețioase;
 Demonstrație de realizare a unei bijuterii spectaculoase executată de specialiști bijutieri;
 Analiză și evaluare gratuită pentru public vizitator a bijuteriilor cu pietre prețioase, activitate realizată de o echipă de gemologi membrii ai Centrului Gemologic Român;
 Prezentare unică de instrumente avansate de laborator pentru identificarea și clasificarea diamantelor și a pietrelor prețioase.
În cadrul venisajului expoziței “Diamante și pietre prețioase. Stiință și măiestrie.“ o echipă de gemologi specializați în România va susține o prelegere despre importanța gemologiei ca știință, oferind detalii despre o meserie unică și impactul acesteia asupra economiilor lumii prezentându-se și literatură de specialitate.
- Congresul Național al Gemologilor 8 iunie 2019, eveniment dedicat specialiștilor și reprezentanților instițiilor din domeniu, aflat la a patra ediție și organizat pentru prima dată în București .
În cadrul congresului se vor dezbate aspecte privind implementarea meseriei de gemolog pe piața activă precum și normele și standardele de evaluare a pietrelor pretioase. Pe lângă informațiile și actualitătile gemologice de ultima oră, punctul central al evenimentului din 8 iunie, va fi un workshop de identificare si clasificare a pietrelor pretioase condus de domnul Ercüment Tandoğan, reprezentantul laboratorul de stat de gemologie din Turcia.
Vă așteptăm.

Centrul Gemologic Român Institutul Geologic al României
Muzeul Național de Geologie



Sursa informațiilor Muzeul Național de Geologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu