marți, 11 decembrie 2018

COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI






COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS
STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI


Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu Asociația Culturală pentru Tradiție, Istorie și Justiție Socială „Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Suhurlui vă invită miercuri, 12 decembrie 2018, ora 11.00, la expunerea cu tema COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS. STUDIU DE CAZ: JUDEŢULCOVURLUI.

"Arta populară românească este un domeniu complex şi variat, la fel de original şi bogat, ca modalităţi de exprimare, precum cea cultă, creionând viaţa materială şi spirituală a societăţii româneşti, măiestria şi concepţia artistică transmisă din generaţie în generaţie.
La Dunărea de Jos, ţesutul a ocupat un loc aparte în cadrul preocupărilor casnice ale femeilor de odinioară, covoarele ţesute la războiul din lemn orizontal, constituind o categorie de piese valoroase, remarcabile prin varietatea şi rafinamentul cu care au fost decorate.
Expunerea cu tema menţionată mai sus, intenţionează conştientizarea elevilor cu privire la păstrarea, în forme cât mai puţin alterate, a acestui meşteşug tradiţional." (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

Activitatea se va desfăşura la Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” Suhurlui, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

www.migl.ro 



Sursa informațiilor Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu