luni, 29 octombrie 2018

Vânătoare de comori arhitecturale în Sibiu





Duminică, pe 25 noiembrie, într-o zi cu soare și voie bună, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din centrul istoric al Sibiului.

Cum?
Printr-un joc urban tip competiție în care, intr-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale.

Ce sunt “comorile arhitecturale”?
Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și care dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, ancadramente, decoratiuni si multe altele.

Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? O_O
Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*: hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să ai:

- e echipă formată din 2 – 4 prieteni
- un aparat foto
- niște spirit de observație
- niște spirit de aventură
- încălțări comode

(Și dacă toți prietenii sunt ocupați, plecați sau pur și simplu nu au chef, e ok să te înscrii și singur.)

Scopul Vânătorii arhitecturale?
În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța "Salut" și "Ce mai faci?" într-o limbă străină :D ).

Și să te simți bine, căci e o activitate distractivă! (O zicem noi, dar o zic mai ales cei care au participat la Vânători arhitecturale.)

Ok. Cum particip?
Te înscrii prin eventbook.ro (https://eventbook.ro/other/inscrieri-vanatoare-de-comori-arhitecturale-sibiu-noiembrie-2018)

Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una pe loc).

Există o limită de vârstă?
Nu.

Pot să vină și copii?
Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Dacă cei mici sunt dornici să descopere lucruri și au până în 14 ani, participă gratuit.

Cât costă?
40 de lei/persoană

La cât?
Distracția începe la 11.00 (și se termină la 15.00 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii - locul de întâlnire, ora - vor fi transmise pe mail celor înscriși cu două zile înainte.

Alte detalii găsești pe pe www.vanatoarea-arhitecturala.ro

Te așteptăm să vânăm împreună și să descoperim comorile arhitecturale ale Sibiului! ^_^



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu