miercuri, 31 octombrie 2018

Smarald rar descoperit în Zambia - 5.655 de carate


FOTO Gemfields
 
Cel mai mare producător de pietre preţioase verzi din lume a descoperit un cristal de smarald de 5.655 de carate în minele sale din Zambia.
 

 


Piatra, care cântăreşte peste 1 kilogram, a fost găsită la minele Gemfield din Kangem, a declarat compania, luni, potrivit CNN. 
 
Smaraldul a fost denumit „inkalamu”, care înseamnă „leu” în limba Bemba. Acesta va fi tăiat în bucăţi mai mici şi vândut la licitaţie în Singapore, în luna noiembrie. 
 
Are „o claritate remarcabilă şi nuanţe de verde şi auriu în echilibru perfect,” se mai menţionează în declaraţie. 
 
Piatra a fost descoperită pe 2 octombrie, într-o mină deschisă, de către geologul Debapriya Rakshit şi minerul de smaralde Richard Kapeta. 
 
Smaraldele sunt rare şi sunt mai valoaroase decât aurul. Cele mai multe dintre ele sunt extrase din Zambia, Columbia şi Brazilia. 
 
Elena Basaglia, experta în pietre preţioase de la compania Gemfield, a declarat că există un interes în creştere pentru smaraldele din Zambia, în special pe piaţa europeană. 
 
„Experimentăm o creştere spectaculoasă a cererii pentru smaralde de înaltă calitate din Zambia din partea mărcilor mari, mai ales în Europa, toate dintre ele admirând culoarea bogată şi transparenţa unică a pietrelor noastre-calităţi ce le fac unice printre smaralde,” a spus Basaglia. 
 
Piatra preţioasă nu reprezintă cel mai mare smarald care a fost găsit în minele companiei. În 2010, minerii au descoperit un smarald de 6.225 de carate, pe care l-au botezat „elefantul”, din motive lesne de înţeles.
 
 
Sursa informațiilor Adevărul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu