luni, 29 octombrie 2018

Conferința FROM THE LAND OF TREASURES (FULIN) TO THE LAND OF THE DRAGON. LATE ROMAN / EARLY BYZANTINE FINDS FROM EASTERN ASIA





Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să audiați
Conferința FROM THE LAND OF TREASURES (FULIN) TO THE LAND OF THE DRAGON. LATE ROMAN / EARLY BYZANTINE FINDS FROM EASTERN ASIA.

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 16.00, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32 va avea loc conferința DE LA ȚARATEZAURELOR (FULIN) LA ȚARA DRAGONILOR. DESCOPERIRI ROMANE TÂRZII ȘI BIZANTINE TIMPURII ÎN ESTUL ASIEI.
Domnul Bartłomiej Sz. Szmoniewski este cercetător în cadrul Institutul de Arheologie și Etnologie, Academia Poloneză de Științe, Cracovia, Polonia, profesor Universitatea Soka, Tokio, Japonia (2016-2018).

Stadiul de dezvoltare la care a ajuns, în prezent, economia mondială face ca aproape orice studiu, lucrare sau articol pe teme economice, şi nu numai, să înceapă prin referiri la procesul actual al globalizării.
O formă arhaică a globalizării, precum și o adevărată cale de dezvoltare și comunicare a comunităților umane în ansamblu, o reprezintă ceea ce numim generic Drumul Mătăsii. A fost timp de milenii cea mai importantă axa comercială a lumii. A fost un adebvărat liant între culturi și civilizații de multe ori antagoniste. Dincolo de atributele comerciale, istorice și culturale, misterioasele legături între cele două lumi ridică și astazi un mare semn de întrebare.
Ce au știut chinezii despre Imperiul roman/bizantin? Cum au interacționat chinezii și romanii? Descoperirile arheologice de-a lungul Drumului Mătăsii oferă un posibil răspuns la aceste întrebări.



Sursa informațiilor Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu