luni, 1 octombrie 2018

Atelier de Vopsit cu Plante






În octombrie, continuăm seria atelierelor în Grădină, cu unul anunțat încă din vară, despre care mulți ne-ați spus că sunteți interesați și care—acum că toate astrele s-au aliniat—în sfârșit se întâmplă: atelierul introductiv în arta vopsirii cu plante!

Cea care ne va învăța despre vechile tehnici de extragere a culorilor din plante și de vopsire cu acești pigmenți vegetali este Daniela Frumuseanu, artistă specializată în arta tapiseriei, doctor în arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative si Design și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Din 1998 până în prezent, Daniela a obținut numeroase premii, distincții, nominalizări sau alte elemente de recunoaștere a contribuțiilor sale artistice și științifice.

CE FACEM?
În cadrul atelierului de duminică vom colora diverse suporturi din materiale naturale (in, lână, pănuși și ouă) cu vopsele extrase din plante de sezon (nuc, cârmâz și motul curcanului). Plantele vor fi puse în apă la fiert cel putin o oră, după care se vom adăuga mordantul (fixatorul), în funcție de care soluția din plantă va căpăta nuanțe diferite. În timpul de așteptare, vom învața și tehnica împâslirii cu lână netoarsă.

CUM VĂ ÎNSCRIEȚI?
Participarea la acest atelier presupune achitarea unei taxe de 30 lei/persoană, plătibilă în ziua atelierului la Grădină. Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți un email pe adresa gradina.istorica@gmail.com în care să menționați participarea la Atelierul de vopsit cu plante. Veți primi un răspuns de confirmare, în zilele următoare, în limita celor 20 locuri disponibile. Atelierul este dedicat adulților peste 16 ani.

CÂND
Duminică, 7 octombrie, de la orele 12:00 PM până spre mijlocul după amiezii. Punctualitatea este necesară pentru desfășurarea fluentă a atelierului. Ca să avem timp să ne instalăm și să le dăm și celor care întârzie sfertul academic, vă recomandăm să ajungeți înainte de ora 12, ora de începere a atelierului.

UNDE SE ÎNTÂMPLĂ?
Grădina Istorică este amplasată în cadrul Grădinii Botanice din București, pe Șoseaua Cotroceni 32, în spatele serelor vechi. Ca să ne găsiți ușor, întrebați la intrare.

CE VĂ TREBUIE?
Pasiune și entuziasm! Restul—plante și fibre—le vom aduce noi.

***

Grădina Istorică este proiectul unui grup de inițiativă, cu contribuția Ierburi Uitate și a Grădinii Botanice ”D. Brândză” a Universității din București, susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.



Sursa informațiilor Grădina Istorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu