joi, 27 septembrie 2018

Cea de-a VII-a ediţii a expoziţiei temporare „Colecţii şi colecţionari”






Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează vineri, 28 septembrie 2018, ora 11.00, deschiderea celei de-a VII-a ediţii a expoziţiei temporare „Colecţii şi colecţionari”, ce se desfăşoară în cadrul proiectului expoziţional „Octombrie, Luna Colecţionarului”.
La ediţia curentă participă 27 expozanţi din Alexandria şi alte localităţi (Bucureşti, Pietroşani-Argeş). Dintre aceştia, 2 expozanţi sunt elevi iar ceilalţi 25 sunt oameni cu diferite profesii şi vârste. De remarcat faptul că 6 dintre colecţionari au participat la toate ediţiile de până acum, iar la actuala ediţie un număr de 9 colecţionari participă pentru prima dată.
Vor fi etalate colecţii variate de numismatică, medalistică, insignografie, filatelie, cartofilie, fotografii, aparate de fotografiat, benzi desenate, etichete , capace şi cutii de bere, sticle cu vin, etichete de fructe şi legume, etichete de produse lactate, rigle, degetare, recipiente farmaceutice, machete de automobile. Fără a face o ierarhizare de natură valorică a exponatelor, se remarcă unele deosebite prin raritatea, componenţa sau prin modul în care au fost constituite în colecţii: „Monede emise în timpul Primul Război Mondial în România şi în lume (1914-1918)”, „Aparate de fotografiat”, „Degetare”, sau exponatul filatelic intitulat „Din istoria cuceririi spaţiului cosmic”.
Scopul acestei expoziţii este nu numai acela de a reuni, aşa cum şi titlul indică, pe colecţionari şi colecţiile lor, ci şi de a adresa o invitaţie tuturor celor interesaţi de acest inepuizabil şi fascinant domeniu. Ca şi ediţiile precedente şi această a VII-a ediţie a expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari” se doreşte a fi o invitaţie adresată mai ales celor tineri, de a încerca constituirea unei colecţii.
Îmbucurător este faptul că şi la această ediţie participă, cu exponate şi elevi aflaţi la a patra sau a cincia prezenţă.
Expoziţia va rămâne deschisă la dispoziţia publicului vizitator până la data de 26 octombrie 2018.
Totodată, reamintim tuturor celor interesaţi faptul că sâmbătă, 13 octombrie a.c., între orele 10.00-16.00 se va desfăşura la Muzeul Judeţean Teleorman o nouă ediţie a „Târgului Colecţionarilor”.



Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu