luni, 16 iulie 2018

SEED. The Untold Story | Proiecție de film documentar în Grădină





În timpul vieții noastre, 94% din soiurile semințelor cultivate istoric deja s-au pierdut. Agricultura a devenit o industrie și multe din plantele pe care le consumăm astăzi sunt marcă înregistrată, marginalizând tot mai mult și mai mult micii producători și soiurile vechi, crescute din semințe salvate de la an la an.

Cultura câmpului, întreținerea unei grădini, o viață trăită din fermierit necesită cunoaștere, efort și dedicare—toate pe fondul unei atitudini tot mai deprecietive de la o generație la alta la adresa celor care lucrează pământul. Am întors spatele modului în care ne obținem mâncarea și astăzi plătim un preț greu pentru asta.

Pe acest fundal întunecat în privița viitorului alimentar al planetei, în multe zone ale globului se simte o briză de reîntoarcere spre natură, spre viața la țară, un vibe în generația milenialiștilor care reconsideră relația noastră cu lumea vegetală. Un mic val de oameni din toate culturile pământului înțeleg consecințele pierderii pentru eternitate a semințelor și fac eforturi să salveze ce poate fi salvat.

Despre asta ne povestește ”SEED. The Untold Story”—un documentar cu 18 premii la festivaluri de profil—o bijuterie de film care ne deschide ochii asupra unei lupte care ne privește sau ar trebui să ne privească pe fiecare dintre noi.

Ne bucurăm să aducem acest documentar la Grădină și vă așteptăm să-l vizionăm împreună joi, 19 iulie, imediat după apusul soarelui.

CÂND?
Proiecția are loc joi, 19 iulie, de la orele 21:00.

UNDE?
Grădina Istorică este amplasată în cadrul Grădinii Botanice din București, pe Șoseaua Cotroceni 32, în spatele serelor vechi. Ca să ne găsiți ușor, întrebați la intrare. Accesul participanților înscriși este gratuit.

CUM?
Intrarea (în Grădina Botanică) este gratuită pentru toți cei care ne trimit numele lor completând micul formular de aici: https://gradinaistorica.ro/inscrieri-docu/ (Avem nevoie de numele voastre ca să lăsăm o listă la intrare). Avem 50 de locuri—în momentul în care numărul a fost atins formularul nu mai poate fi completat.

* Noi avem câțiva bean-baguri și bușteni, dar vă rugăm pe cei care aveți la îndemână să luați cu voi și câte o păturică sau izopren, pentru un loc de vizionare cât mai confortabil.

** Puneți-vă pe voi haine cu mânecă lungă și pantaloni—în Grădină, chiar și după apus, mai pot bântui insecte (nu avem invazie, dar mai bine pregătiți decât să ne pară rău). Avem și repelente (Autan), dar dacă vă știți target pentru țânțari sprayați-vă dinainte.

***

Grădina Istorică este proiectul unui grup de inițiativă, cu contribuția Ierburi Uitate și a Grădinii Botanice ”D. Brândză” a Universității din București, susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu