luni, 23 iulie 2018

ECLIPSĂ TOTALĂ DE LUNĂ 27 IULIE 2018

Pe 27 iulie 2018 va avea loc o eclipsă totală de Lună, cel mai important fenomen astronomic din acest an, şi cea mai lungă eclipsă totală din secolul 21, cu durata totalităţii de 1 oră şi 42 de minute.
Cu prilejul acestui fenomen astronomic, echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad, va organiza mai multe activități cu scopul popularizării şi promovării astronomiei în rândul publicului.
În seara zilei de 27 iulie 2018 (vineri) ora 19.00, vă invităm la sediul Observatorului Astronomic, str. Republicii nr. 235, la o prezentare publică, unde o să vorbim despre eclipsele de Lună.
Între orele 21.00 - 1.30, o să organizăm observaţii astronomice în stradă, în zona parcului "Victor Ion Popa" (pe trotuar la strada principală).
În acelaşi timp, cu ajutorul telescopului principal de la sediul Observatorului Astronomic, o să transmitem live eclipsa totală de Lună pe facebook. Pagina oficială a Planetariului şi a Observatorului Astronomic din Bârlad: www.facebook.com/astrobarlad, şi pe site-ul AstroBârlad:www.astrobarlad.wordpress.com.
Observaţiile astronomice din stradă şi transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

Organizator: Ciprian Vîntdevară, tel. 0729074193Sursa informațiilor Astro Bârlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu