vineri, 22 iunie 2018

Vestigii arheologice de la Desa (jud. Dolj)






Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, vernisează marți, 26 iunie, ora 11.00, expoziţia temporară „Vestigii arheologice de la Desa (jud. Dolj)”, dedicată obiectelor cu valoare arheologică deosebită descoperite de-a lungul anilor la Desa (jud. Dolj), aflate în patrimoniul muzeului.
Expoziția va fi vernisată în holul Secției de Istorie-Arheologie, str. Madona Dudu nr.14.
Cu această ocazie vor fi prezentate piese din cele mai diverse categorii, specifice Primei Epoci a Fierului (800-650 a.Chr.), Epocii La Tène (secolele II a. Chr. – I p. Chr.), și celei romane (secolele II-III p. Chr.) precum: arme şi piese de echipament militar din fier, podoabe și accesorii vestimentare din fier și bronz, vase ceramice. Aceste artefacte valoroase, au fost descoperite de către arheologii muzeului de-a lungul a 17 campanii de cercetări arheologice desfășurate în siturile arheologice de la Desa - „Castravița” și „La Ruptură”, finanțate de către Consiliul Județean Dolj.
Piesele expuse în cadrul acestei expoziții constituie numai câteva elemente care atestă faptul că la Desa se găseşte unul dintre cele mai interesante şi bogate situri arheologice din România, fapt confirmat și de către clasificarea sa la categoria A (de importanță națională) în Lista Monumentelor Istorice din România.



Sursa informațiilor Muzeul Olteniei Craiova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu