luni, 4 iunie 2018

Medalia românească: Poveștile Copilăriei





„Copilăria este inima tuturor vîrstelor” – Lucian Blaga

Imaginați-vă… ce ar fi fost copilăria noastră fără povești?! Bineînțeles, mai modestă și mai puțin utilă dezvoltării noastre ulterioare. Poveștile copilăriei constituie un mijloc prietenos și folositor de a transmite copiilor noștri lecții de viață, de a-i învăța să facă diferența dintre bine și rău.

În era infomației, cei mici nu mai citesc aşa mult cum citeam noi, cei ajunși la maturitate. Câţi dintre copii au citit sau au auzit de basmele lui Petre Ispirescu sau ale lui Hans Christian Andersen? Din păcate, tot mai puţini. Deși au acces la mai multe informații, culese de pe net, copii nu își pot forma o cultură generală solidă dacă nu citesc din cărți. Lectura îndreaptă pe drumul statornic, valabil pentru întreaga viață, fiind esențială pentru perioada copilăriei. În același timp, întărește legătura afectivă dintre părinți și copii sau bunici și nepoți.

Cărțile și jucăriile trebuie să fie nelipsite din orice casă în care sunt copii, acestea având un rol benefic în dezvoltarea personalității și a intelectului copilului. Claculatorul, telefonul mobil, tableta nu vor putea substitui nicicând vocea mamei sau a bunicii care citește o poveste minunată.

Medalia va prezenta următoarele caracteristici:

Material: Argint 925 ‰
- Diametru: 50 mm
- Calitate: patinată
- Greutate: 93 grame
# Tiraj: 50 piese

Material: aliaj de cupru
- Diametru: 50 mm
- Calitate: patinată
# Tiraj: 50 piese

Medalia va fi disponibilă începând cu data de 4 iunie 2018, moment în care vom preciza și prețul acestora.



Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu