miercuri, 18 aprilie 2018

ZIUA ASTRONOMIEI – 21 APRILIE - Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău






ZIUA ASTRONOMIEI – 21 APRILIE

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău vă invită sâmbătă, cu ocazia Zilei Astronomiei, la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, între orele 08.00-16.00 pentru a vizita expozițiile noastre, pentru a discuta despre planete, stele și galaxii, pentru a urmări un spectacol de planetariu sau pentru observații solare.
În acest an, sărbătorim ziua astronomiei sub sloganul: „Aducem astronomia – aproape de oameni!” – „Bringing Astronomy to the People".

Seara, între orele 21.00–23.00 se vor face observații astronomice – în acest interval orar fiind vizibile Luna, planetele Venus și Jupiter.

Ziua astronomiei are rădăcinile în anul 1973, în California, unde astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată prin telescop, să poată admira minunile bolții cerești.
Tradiția a prins atât de bine, încât din 2007 sărbătorim două Zile ale Astronomiei – anul acesta le sărbătorim pe 21 aprilie și pe 13 octombrie.

Sâmbătă, cu ocazia Zilei Astronomiei, vă invităm la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, între orele 08.00-16.00 pentru a vizita expozițiile noastre, pentru a discuta despre planete, stele și galaxii, pentru a urmări un spectacol de planetariu sau pentru observații solare.
Notă: Observațiile astronomice se vor face în conditiile în care cerul va fi senin.

Persoane de contact: muzeografii Observatorului Astronomic.
Telefon: 0234/513724.
PROMOVĂM ASTRONOMIA!
Intrarea este gratuită!
Vă așteptăm!

Manager,
dr. Gabriela Gurău



Sursa informaţiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu