joi, 12 aprilie 2018

A descoperit un inel medieval din aur

Un pasionat de detecție metale a descoperit la începutul acestui an un inel din aur de 20 carate, datat ca fiind din secolul al XV-lea. Adam D, în vârstă de 30 de ani, a fost cuprins de emoție când și-a dat seama ca a găsit ceva special. Inelul a fost descoperit într-un câmp de lângă Beverley Minster din Yorkshire, Anglia.





Adam, care șofer de camion și a început să practice detecția de metale de doar trei ani, a povestit: "Inelul a fost destul de aproape de suprafață. Este gravat cu imaginea Sfântului Gheorghe și are motive florale. Beverley Minster se află în apropiere. Probabil inelul, care a fost datat ca fiind din anii 1450-1550, a aparținut unui preot de acolo. Am descoperit anterior un topor plat, datat ca fiind din Epoca Bronzului, precum și broșă celtică, dar acest inel este cea mai mare descoperire a mea".




Beverley Minster este una dintre cele mai mari biserici parohiale din Marea Britanie și este considerată o capodoperă gotică.




"Inelul este un exemplu superb de măiestrie a meșteșugarilor acelor vremuri. Doar personalități de rang înalt, cum ar fi episcopii sau nobilii, ar fi putut să-și permită un inel de o calitate atât de înaltă, cu o gravură decorativă și o suprafață fină. Probabil a aparținut unui episcop de la Beverley Minster", au precizat istoricii locali. 





"Inelul medieval din aur este de așteptat să vândă la licitație cu aproximativ 10.000 de lire sterline. Vara trecută, o broșa unică din secolul al XV-lea, despre care se crede că a aparținut uni nobil englez și care are modele florale similare inelului episcopului, a fost vânduta cu 20,800 de lire sterline, deși inițial valoarea estimată a fost de 6000-8000 lire. Bijuteriile medievale au prețuri ridicate datorită rarității, calității și valorii istorice", au explicat reprezentanții casei de licitație.

Fermierul care deține terenul unde a fost descoperit inelul va primi jumătate din bani, iar detectoristul cealaltă jumătate.



Sursa informaţiilor Harta Comorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu