joi, 1 martie 2018

Cioara grivă (Corvus corone cornix)









VĂ INVITĂM SĂ VIZITAŢI EXPOZIŢIILE NOASTRE!

Începând de astăzi EXPONATUL LUNII MARTIE este
Cioara grivă (Corvus corone cornix)

Cioara grivă este o rudă apropiată a ciorii negre, cele două subspecii având teritorii separate în Europa, prima ocupând jumătatea estică a Europei, inclusiv vestul Rusiei (cioara neagră ocupă jumătatea de vest a Europei). În România, cioara grivă este prezentă în toate tipurile de habitate, dar preferă zonele din afara regiunilor urbane aglomerate (poate fi observată şi în zonele rurale).
Specia este sedentară în arealul de distribuție european și asiatic, fiind prezentă pe tot parcursul anului în apropierea locurilor de cuibărit pe care le reutilizează de la an la an. Perioada de reproducere începe în lunile martie-aprilie și se termină în lunile iunie-iulie.
Cuibul este alcătuit din crenguțe și resturi menajere, fiind întărit cu excremente, fiind amplasat în copaci înalți, la marginile stâncilor, pe clădiri abandonate sau stâlpi de tensiune. Puii sunt îngrijiți de ambii părinți până când învață să zboare.


Sursa informaţiilor Complexul Muzeal de Științele Naturii "Ion Borcea" Bacău.