vineri, 16 februarie 2018

Medalia românească: Brânduşa de munte (Crocus vernus)





Brânduşa de munte (Crocus vernus)

Monetăria Statului are bucuria de a face cunoscut tuturor celor care sunt împătimiți de frumusețile naturale ale României că va lansa, pe tot parcursul anului 2018, produse medalistice care doresc să evoce și să popularizeze variatele și grandioasele priveliști oferite de natură și, în același timp, să atragă atenția asupra necesității conservării biodiversităţii unice de care se bucură țara noastră.

În perioada actuală, problema conservării biodiversităţii devine din ce în ce mai acută, din cauza intensificării impactului uman asupra biosferei. În acest context, menţinerea biodiversităţii este necesară, nu numai pentru asigurarea vieţii în prezent, dar şi pentru generaţiile viitoare, deoarece ea păstrează echilibrul ecologic regional şi global, garantează regenerarea resurselor biologice şi menţinerea unei calităţi a mediului necesare societăţii.

Covorul violet pe pajiştile montane

Primul produs medalistic din programul medalistic pe anul 2018 al Monetăriei, secțiunea Flora și Fauna României, va fi lansat la sfârșitul lunii Februarie. ”Brândușa de munte” este o plantă perenă cu flori dintre cele mai atrăgătoare ca înfățișare și culoare, oferind ochiului o adevărată desfătare. Întinsele covoare de brânduşe aşternute primăvara de timpuriu, printre ultimele petice de zăpadă, încântă privirea turiștilor prin gingășia și coloritul lor.

Brânduşa scoate capul din zǎpadǎ în lunile friguroase, martie-aprilie, şi înfloreşte pânǎ în luna mai, dar şi toamna târziu. Floarea de culoare mov, violet sau albǎ o întâlnim în Carpaţii Occidentali, în zona muntoasǎ a Apusenilor.

Aceste splendide flori trebuie apreciate de fiecare dintre noi și, pe această cale, vă rugăm să nu rupeți aceste suave plante.

*imaginile afişate sunt cu titlu de prezentare şi nu reprezintă produsul în forma sa finală.


Sursa informaţiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu