marți, 19 decembrie 2017

Medalia românească: 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române






„Pentru Europa patrimoniul cultural este o resursă strategică ce poate juca rolul pe care îl are petrolul pentru țările arabe”

- Gianni De Michelis

Cu o activitate neîntreruptă de 150 de ani, Biblioteca Academiei Române – cea mai veche și valoroasă bibliotecă a României – a evoluat spre o bibliotecă de tip patrimonial-enciclopedic, cu o structură specială, unică în sud-estul Europei.
Cea mai mare și mai bogată bibliotecă națională are un dublu rol: de a păstra vie memoria neamului românesc, prin păstrarea și conservarea patrimoniului cultural național, pe de o parte, și de a oferi materialul documentar necesar pentru cercetarea ştiinţifică, îndeosebi pentru cercetarea desfășurată în institutele Academiei Române, pe de altă parte.
Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române, Monetăria Statului lansează un produs medalistic aniversar, compus din medalie și broșură de prezentare, prin care dorește sa aducă un mic omagiu acestei instituții naționale de mare prestigiu care adăpostește și valorifică științific patrimoniul cultural național.






Caracteristicile tehnice ale produsului medalistic „150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române” sunt următoarele:
• Aliaj: argint 925‰
- Diametru: 70 mm
- Gramaj: 250 grame
- Finisaj: patinată
- Tiraj: 25 de piese
Preț: 955 lei (tva inclus)
• Aliaj: cupru
- Diametru: 70 mm
- Finisaj: patinată
- Tiraj: 75 de piese
Preț: 220 lei (tva inclus)


Sursa informaţiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu