vineri, 8 decembrie 2017

Lansare de carte: "Case din Bucureşti. Valoare prin restaurare"





Lansare de carte:
"Case din București. Valoare prin restaurare"

autori: Șerban Sturdza, Maria Dumbravician, Oana Marinache, Ioana Olteanu
grafică: Faber Studio
Editura ACS, 2017

joi, 14 noiembrie, ora 19, la Casa Mincu

Case din București. Valoare prin restaurare”, autori Șerban Sturdza, Maria Dumbrăvician, Oana Marinache, Oana Olteanu, grafică Faber Studio, Editura ACS, 2017

Cartea este rezultat al experienței vaste a autorilor, specialiști implicați în procesul de cercetare, conservare și restaurare a caselor istorice, monumente din București, și nu numai.
Este un parcurs firesc prin care se pun laolaltă informații prețioase pentru proprietarii caselor restaurate și pentru cei care vor dori de acum înainte să se aplece asupra caselor istorice.

Cartea este structurată pe două părți: prima cu rol introductiv în domeniul tehnicii de execuție și a conservării caselor istorice – arhitectură, decorații și picturi murale –, iar cea de-a doua parte cu exemple concrete de restaurare: Arthur Verona 19, Dionisie Lupu 33, Romulus 77, Muzelor 24.

Fiecare casă este documentată din punct de vedere istoric pe surse din arhivă; fiecare casă își spune povestea trecerii prin timp și prin amplul proces, recent finalizat, de recuperare și punere în valoare.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu