vineri, 24 noiembrie 2017

EXPERIENȚA MUZEULUI DE ETNOGRAFIE DIN ZAGREB ÎN REALIZAREA PROIECTELOR EUROPENE (PRELEGERE PUBLICĂ)





EXPERIENȚA MUZEULUI DE ETNOGRAFIE DIN ZAGREB
ÎN REALIZAREA PROIECTELOR EUROPENE
(PRELEGERE PUBLICĂ)


Joi, 30 noiembrie 2017, ora 14.00, în Sala de Conferințe a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, va susține o prelegere publică doamna Goranka HORJAN, expert internațional în muzeografie și istoria artelor.
Doamna Horjan va face o prezentare a studiilor de caz privind implementarea proiectelor internaționale, în baza experienței Muzeului de Etnografie din Zagreb (Croația). Evenimentul are drept scop familiarizarea publicului cu practicile și standartele europene în domeniul conservării și promovării patrimoniului material și imaterial, precum și cu programele europene implementate de Muzeul din Zagreb, între care – Programul RE-ORG, organizat de ICCROM, cu suportul ICOM SEE - Consiliul Internațional al Muzeelor, Alianța Europei de Sud-Est, orașul Zagreb și Ministerul Culturii. În acest sens, recent, la Zagreb, a fost organizat workshop-ul RE-ORG Croația, pentru 26 de muzeografi din Croația, privind reorganizarea depozitelor muzeelor. Pe parcursul a 10 zile ale workshop-ului, au fost reorganizate 24 de depozite ale Muzeului Național din Zagreb.
Goranka Horjan este directorul Muzeului de Etnografie din Zagreb, fiind specializată în istoria artelor, managementul calității, științe informaționale și ale comunicării. Este președintele Alianței Regionale a Consiliului Internațional al Muzeelor pentru Europa de Sud-Est, membru al Consiliului Executiv ICOM, al Asociației Muzeelor din Croația și a Societății Istorice de Artă din Croația, membru al juriului concursului internațional pentru patrimoniul cultural Europa Nostra. În prezent, deține funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Forumului European al Muzeelor. Doamna Horjan deține peste 20 de premii naționale și internaționale pentru diferite proiecte muzeale, printre care și medalia de bronz pentru chioșcurile interactive din Muzeul Neanderthal din Krapina (Croația).
Partenerii evenimentului: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Asociația Obștească „Comitetul Național ICOM Moldova”, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
La prelegere sunt invitați specialiști în domeniul patrimoniului cultural, muzeografi și toți cei interesați de tematica propusă.
Intrare liberă


Sursa informaţiilor Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală Chișinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu