marți, 28 noiembrie 2017

Bucureştiul Nefolosit - Explorări Urbane în Cartierul Creativ #1





Odată cu mutarea temporară la Hub A, ne-am pus problema ce s-a mai întâmplat cu spațiile nefolosite şi am ales, pentru început, să investigăm ceea ce astăzi este Cartierul Creativ, o delimitare propusă de The Institute pentru promovarea industriei creative din zonă.

Pornind de la maparea realizată în 2015, în cadrul Open Days Hub A vă propunem să revenim împreună pe teren.
Timp de 4 duminici (26/11, 3/12, 10/12, 17/10) vom derula o nouă campanie Bucureștiul Nefolosit focusată pe explorări urbane prin care:
- verificăm și actualizăm baza de date cu spatiile nefolosite din zonă.
- identificăm spaţii cu potenţial pentru proiecte creative şi culturale.

Program
13.00 - 14.00 >> PREZENTĂRI DE PROIECTE 💡
Cei care caută spațiu și sunt interesați să acționeze în zona Cartierului Creativ sunt invitați să își prezinte ideile și situațiile pentru a explica tipurile de spații căutate şi zonele de interes.

14.00 - 16.00 >> EXPLORARE 🔎
Ne organizăm în echipe, ne împărțim pe zone şi începem căutările de spații nefolosite. Rezultatele vor fi înregistrate pe site-ul calup.ro pe harta dedicată Cartierului Creativ. http://beta.calup.ro/explore

16:00 - 17:00 >> MATCHMAKING ☑️
La final de zi ne strângem la un ceai și o gustare pentru a vedea care echipa a găsit cele mai multe spații nefolosite și identificăm împreună cele cu potențial pentru proiectele prezentate.

💬
În 2015 am identificat peste 400 de spații nefolosite în oraș, dar numărul lor este mult mai mare și în continuă creștere.

Ce zicem noi:
Transformă un spațiu nefolosit într-o oportunitate!


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu