sâmbătă, 14 octombrie 2017

Medalia românească: Caii de la Letea, din secțiunea ”Flora și fauna României”



Noul produs medalistic, din secțiunea ”Flora și fauna României”- ”Caii de la Letea” este dedicat cailor semisălbatici din Pădurea Letea.

Prezența cailor pe actualul teritoriu românesc al Deltei Dunării este atestată documentar de doar câteva sute de ani. Caii au ajuns în Pădurea Letea în căutarea hranei. Potrivit biologului Viorel Roșca, caii au fragmentat habitatele zonei strict protejate. Odată cu scoaterea lor din această zonă, ecosistemele protejate la nivel internațional se pot reface în aproape cinci ani.

Caii din Pădurea Letea - arie strict protejată din Rezervația Biosferei Delta Dunării - reprezintă un subiect controversat pentru botaniști și iubitorii de animale. Unii spun că animalele lăsate în sălbăticie au distrus biosfera din Pădurea Letea. Alții sunt de părere că natura trebuie lăsată în cursul ei firesc, iar locuitorii pot să-și facă datoria de a o proteja.

Prin lansarea acestui produs - format din medalie, pliant și mapă - Monetăria Statului se alătură iubitorilor de animale, a comunităților locale din Delta Dunării și a organizațiilor neguvernamentale care trebuie să se implice în problema cailor semisălbăticiți și să dovedească că iubesc aceste nobile animale care merită o soartă mai bună.

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:

- Aliaj: Argint 925‰
- Diametru: Ø60 mm
- Greutate: 162 grame
- Finisaj: patinată și cuprată selectiv
- Tiraj fix: 25 bucăți
Preț: 675 lei/ bucată, TVA inclus.

- Aliaj: cupru argintat
- Diametru: Ø60 mm
- Finisaj patinată
- Tiraj fix: 75 bucăți
Preț: 200 lei/ bucată, TVA inclus.



Sursa informaţiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu