miercuri, 21 iunie 2017

Tigăile Ciucaşului



Relieful ruiniform, creat de agenţii de modelare externi, atrage un număr important de vizitatori în Carpaţii româneşti şi mai ales în masivele Bucegi, Ciucaş şi Ceahlău. Pe timpul verii, Ciucaşul oferă trasee montane de dificultate redusă, recomandate în special drumeţilor începători şi oricui îşi propune să petreacă o zi uşoară în natură. Pentru această aplicaţie, echipamentul necesar este alcătuit din bocanci de vară şi rucsac pentru o zi (pelerină de ploaie, mâncare, apă 2 litri, lanternă, protecţie solară).

Preţul aplicaţiei este de 90 de lei (include transportul). Înscrierea se face prin email (detalii mai jos). La înscriere vă rog să specificaţi numele complet al fiecărui pasager pentru care solicitaţi loc.

Ne vedem sâmbătă, 1 iulie 2017, la ora 05:45, la accesul în staţia de metrou Piaţa Unirii, cel aflat în faţa Hotelului Horoscop (afară). După tradiţionalul popas de pe centura Ploieştilor, ajungem cu autocarul în Pasul Bratocea (1268 m), de unde ne angajăm în urcuş pe culmea omonimă, spre Vârful Ciucaş (1954 m), la baza căruia se află formaţiunile de relief ruiniform cunoscute sub numele de Tigăile Ciucaşului, Babele la Sfat, Sfinxul Bratocei, Turnul lui Goliat şi altele. Coborârea se va face pe unul dintre traseele marcate care ajung la Cabana Ciucaş şi mai apoi în staţiunea Cheia. Traseul pedestru montan durează circa 6 ore. Atenţie! Pe traseu nu oprim la un restaurant, va trebui să aveţi mâncare şi cel puţin 2 litri de apă în rucsac. Sosim la Piaţa Unirii din Bucureşti cu aproximaţie la ora 21:00.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel – arhivadegeografie@gmail.com


Sursa informaţiilor Arhiva de Geografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu