marți, 20 iunie 2017

Fortificaţiile saşilor sibieni



Monumente UNESCO sau ruine, cele câteva zeci de fortificaţii medievale din judeţul Sibiu au fost realizate de coloniştii germani (saşi) care s-au stabilit începând cu secolul XII pentru a apăra graniţa sudică a Transilvaniei. Vă propun o aplicaţie de două zile (8-9 iulie) în care vom vizita cetăţile şi bisericile fortificate din localităţile: Slimnic, Buia, Mighindoala, Axente Sever, Valea Viilor, Mediaş, Biertan, Moşna, Pelişor, Agnita, Chirpăr, Cârţa. Cazarea se face la Mediaş.

Înscrierea se face prin e-mail (detalii mai jos). La înscriere vă rog să specificaţi pentru fiecare persoană: nume complet, opţiunea de a participa la cina organizată sau de a servi cina pe cont propriu.

Preţul aplicaţiei este de 300 de lei, în care sunt incluse: transportul cu autocarul, cazarea în cameră dublă la Hotel Edelweiss din Mediaş - cu mic dejun, DAR ŞI ACCESUL la obiectivele de pe traseu. Alte costuri care NU sunt incluse în preţ (opţionale): taxele foto-video; cina de sâmbătă seara.

Programul primei zile a aplicaţiei constă din întâlnirea la Piaţa Unirii (accesul la metrou de la Horoscop) la ora 05:45. În prima zi vom face popasuri la Slimnic, Buia, Mighindoala, Axente Sever, Valea Viilor şi Mediaş. A doua zi plecăm către Biertan, Moşna, Pelişor, Agnita, Chirpăr şi Cârţa, urmând ca în jurul orei 22:00 să ajungem la Bucureşti în acelaşi punct în care ne-am întâlnit.

Participarea la această aplicaţie nu necesită echipament special sau condiţie fizică deosebită. Totuşi, spre Mighindoala vom merge pe jos cale de 3 kilometri la pas uşor (este un cătun părăsit), timp în care este posibil să ne surprindă o ploaie de vară. Pentru ambele zile trebuie să aveţi în rucsac mâncare, apă şi pelerină de ploaie. Pentru că avem foarte multe de văzut, programul aplicaţiei nu permite oprirea la restaurant, dar seara vom servi cina, opţional, în mod organizat şi în plus faţă de preţul aplicaţiei (vă rog să specificaţi la înscriere dacă doriţi să luaţi parte). Voi anunţa în timp util restaurantul şi meniul.

Vă mulţumesc frumos,
Andrei Ionel – arhivadegeografie@gmail.com


Sursa informaţiilor Arhiva de Geografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu