marți, 27 iunie 2017

Conferința "Viață și moarte în Bucureștiul medieval"


Joi 29 iunie 2017, ora 18:30, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu (Piața Universității) vă invităm la conferința „Viață și moarte în Bucureștiul medieval. Academia și Biserica de sub Piața Universității” susținută de Theodor Ignat, Secția Arheologie a Muzeului Municipiului București.

Pe locul ocupat astăzi de Universitatea Bucureşti și de Piața Universității s-a aflat cândva ansamblul mânăstirea și Academia Domnească "Sfântul Sava". Primul lăcaş de cult, menţionat întâia oară într-un document la 23 aprilie 1619, a fost dărâmat în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu. Acesta construiește o nouă mânăstire, înconjurată și de câteva clădiri în care a funcţionat prima şcoală superioară din Ţara Românească, celebra Academie Domnească de la Sf. Sava.

În cadrul conferinței va fi dezvăluită publicului povestea acestui loc din vechiul București, precum și transformările pe care le-a suferit de-a lungul vremurilor. O poveste despre viață, moarte și readucere la viață prin cuvânt și imagine.

Intrarea costă 10 lei. Cu ocazia acestei conferinţe, programul de vizitare al muzeului va fi prelungit până la orele 21:00, participanţii putând vizita astfel, după prezentare, expoziţiile de la Palatul Suțu.


Sursa informaţiilor Muzeul Municipiului București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu