marți, 16 mai 2017

Tainele olăriei preistorice



Descoperă „Tainele olăriei preistorice” alături de Vasile Opriș și Marius Blasko, în perioada 6-9 iunie 2017, la Muzeul George Severeanu. Atelierele propun o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul. După o scurtă introducere interactivă, participanții vor putea realiza propriile obiecte din lut. Inspirați de artefacte din colecția doctorului George Severeanu, vase și figurine din lut care au între 7500 și 3500 de ani vechime, vom experimenta împreună tehnici de modelaj din trecut. Vom folosi instrumente din materiale precum: os, piatră sau lemn pentru a putea reproduce atmosfera din preistorie. Pentru forma și aspectul final al obiectului construit, imaginația fiecăruia va avea cel mai important rol.

Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Durata unui atelier este de 2 ore, intervalul orar fiind 10-12 și 13-15.

Înscrierile se fac pe adresa de e-mail conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon: 0213.156.858, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00.

Participarea este gratuită, pe bază de programare!


Sursa informaţiilor Muzeul George Severeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu