duminică, 26 martie 2017

Legenda unei comori adevărate: peste 10.000 de obiecte din aur și argint

Timp de secole, a fost doar o poveste, o legendă a unei comori aruncate în râul Minjiang din China. Dar iată ca povestea a fost adevărată. Peste 10.000 de obiecte din aur și argint au fost recuperate din râu. Arheologii au confirmat că multe piese sunt din perioada 1368 - 1644 d. Hr.



Legenda menționa că liderul unei revolte țărănești din China a pierdut tezaurul atunci când a intrat într-o ambuscadă, în timp ce încerca să mute comoara spre Sud, la bordul a sute de bărci.



„Obiectele descoperite sunt dovada cea mai convingătoare pentru a identifica zona în care a avut loc lupta“, a precizat Wang Wei, un arheolog chinez.



Comoara a fost găsită la intersecția râurilor Minjiang și Jinjiang, la 50 km în sudul capitalei Sichuan, Chengdu.



Primele indicii că în adâncurile râului este posibil să aștepte o comoara au apărut în anul 2005, când mai mulți muncitori în construcții au scos șapte lingouri de argint din pietrișul de la malul râului.



Sit-ul arheologic a fost declarat zonă protejată în anul 2010, dar căutătorii de comori au descins în mod repetat în zonă, însa fără succes. Comoara nu era la mal.



Eforturile de excavare au implicat drenarea unei secțiuni de 10.000 de metri pătrați din râu, cu ajutorul pompelor și a unor diguri de reținere a apei.
















Cantități mari de aur, argint și bronz au fost descoperite sub formă de monede, bijuterii și arme. Multe piese sunt în stare bună, iar inscripțiile de pe mai multe artefacte din aur și argint se pot citi clar.



Arheologii spun că vor continua săpăturile până în luna aprilie.


Sursa informaţiilor Harta Comorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu