vineri, 31 martie 2017

Galați: Exponatul lunii: DOUĂ STRIGILII ROMANE DESCOPERITE ÎN TUMULUL NR. I DIN CARTIERUL DUNĂREA, JUDEȚUL GALAȚI.



DOUĂ STRIGILII ROMANE

DESCOPERITE ÎN TUMULUL NR. I DIN CARTIERUL DUNĂREA, JUDEȚUL GALAȚI


Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, propune publicului gălăţean în luna aprilie a.c., în cadrul proiectului expoziţional Exponatul lunii, prezentarea unor bunuri muzeistice cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei: DOUĂ STRIGILII ROMANE DESCOPERITE ÎN TUMULUL NR. I DIN CARTIERUL DUNĂREA, JUDEȚUL GALAȚI.

La începutul anilor ‘80, arheologul Mihalache Brudiu efectua o cercetare arheologică cu caracter preventiv în zona Cartierului Dunărea. Din informațiile avute la dispoziție, necropola tumulară se afla pe o terasa superioară a Dunării, în apropierea confluenței cu râul Siret. Din inventarul pieselor descoperite într-unul dintre acești tumuli se numără și două strigilii realizate din bronz și bogat ornamentate. Strigilis este un instrument folosit din cele mai vechi timpuri pentru eliminarea resturilor de ulei, sudoare și praf de pe corpul atleților după realizarea exercițiilor fizice. (muzeograf Adrian Adamescu)

Micro-expoziţia poate fi vizitată la Muzeul „Casa Cuza” Galaţi (str. Al. I. Cuza, nr. 80) în perioada 1 – 30 aprilie 2017, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Biroul Relații publice,

Nicoleta Gheorghe

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

Str. Al. I. Cuza, nr. 80, site: http://www.migl.ro

E-mail: muzeuistoriegalati@yahoo.com, muzeografi.migl@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/muzeugl, www.facebook.com/muzeuldeistorie.galati


Sursa informaţiilor CIMEC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu