vineri, 31 martie 2017

Colocviu: SMARANDA BRĂESCU - REGINA AERULUI - Lansare de carte: AVIONUL IAR-93. OAMENI ŞI FAPTE



Colocviu: SMARANDA BRĂESCU - REGINA AERULUI
Lansare de carte: AVIONUL IAR-93. OAMENI ŞI FAPTE

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în colaborare cu ARPIA Filiala „General Av. Aurel Niculescu” Galaţi, Primăria Galaţi şi ARPIA Filiala Cluj-Napoca vă invită duminică, 2 aprilie 2017, ora 12.00 la un eveniment dedicat Smarandei Brăescu – Regina aerului: acordarea titlului de "Cetăţean de onoare post mortem al municipiului Galați".

De numele Smarandei Brăescu se leagă începuturile paraşutismului românesc. Performanţele sale (campioană europeană la paraşutism în 1931 şi campioană mondială în 1932) au făcut ca în multe locuri din lume să se vorbească cu admiraţie despre România, ecouri ale acestor realizări înregistrându-se în presa naţională şi internaţională.Poetul Octavian Goga afirma: "nu cunosc un devotament pentru o idee, manifestat cu o pornire de sacrificiu mai curată, mai îndrazneață și mai nobilă decât actele eroice ale acestei fiinte plăpânde, care primejduindu-și viața de atâtea ori a stabilit un record în aviație, purtând faima numelui nostru peste hotare" .

De asemenea, în cadrul evenimentului, lt. cdor. av. (rz) Gheorghe Ion-Vaida va lansa cartea AVIONUL IAR-93. OAMENI ȘI FAPTE, care ne dezvăluie destinul unui om-pilot, destinul unui avion și chimia creată între aceștia.

Așadar vă așteptăm la Muzeul „Casa Colecţiilor” Galaţi (fosta Farmacie Ținc, str. Eroilor, nr. 64), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi!


Sursa informaţiilor Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu