luni, 28 noiembrie 2016

MARŢI: Exponatul lunii decembrie, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Este prezentată fişa biografică a căpitanului Gărzii Naţionale din 1918



Muzeul Național al Unirii prezintă marţi, 29 noiembrie, de la ora 11.00, exponatul lunii decembrie. Este vorba despre Fișa biografică a căpitanului Florian Medrea, datând din anul 1934, și totodată cea mai semnificativă piesă din colecțiile muzeului albaiulian care amintește de personalitatea lui.

Tematica lunii decembrie este ocazionată de apropierea zilei naționale, dar și de proiectul recent lansat al Muzeului National al Unirii, Ținutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia.

Căpitan la vremea respectivă și veteran de război, Florian Medrea a fost comandantul Gărzii Naționale, formațiunea militară ce a păzit orașul Alba Iulia și a asigurat buna desfășurare a lucrărilor Marii Adunări Naționale în ziua de 1 Decembrie 1918.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Sursa informaţiilor Alba24.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu