marți, 20 septembrie 2016

Curs de Zidărie Tradițională



Avem plăcerea de a vă invita la curs de formare în protecția patrimoniului. Asociația casApold organizează un seminar de 5 zile în perioada 10-14 septembrie 2016, pe tema zidărie tradiționale - principiu, materiale și tehnici a zidului istorice. Cursul este conceput pentru comuna Apold, dar și pentru comune in jurul și pentru grupurile sale țintă și vizează meșteșugari, muncitori, proprietari, chiriași și ceilalți parți interesate.

Întreținerea constantă și efectuarea de mici reparați la clădire istorice sunt măsuri importante, care asigură folosința sustenabilă. Cu mijloace simple și cu multă prudență se pot salva multe elemente de construcție originale și se pot preveni alte stricăciuni. Acest curs conține, printre altele, normele de bază în conservarea clasică, precum și metode practice de reparați la zidărie. Se vor trata următoarele teme:

• Arhitectură tradițională
• Meserii și materiale tradiționale de construcție
• Lucrări de reparați și restaurare la clădiri, efectuate de zidari
• Recunoașterea, documentarea și repararea a unor mici stricăciuni

Cursul este organizat împreună și cu sprijin de Fundația Prințul Charles din Romania (http://www.printuldewales.org/
).
Cursul va avea loc la Casa Parohială și Biserica Fortificate din Apold (str. Principală nr. 245, jud. Mureș) . Cursul se va desfășura în limba română. Costurile pentru masa de prânz, materiale didactice și transportul in comuna sunt suportate de organizatori. Participanții sunt rugați să își asigure cazare (putem ajuta) și transportul.
Cursul are o componentă practică: se învață și se exersează metode tradiționale de zidărie. Vă rugăm să vă aduceți îmbrăcăminte corespunzătoare.
Dispunem în total de 15 de locuri.
Persoanele interesate se pot înscrie la Asociația casApold
Sebastian Bethge
E-Mail: sfb@kirchenburgen.org
Telefon: 0722/208 495


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu