marți, 12 iulie 2016

Lansarea volumului „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara”, autor Daniel I. Iancu.


COMUNICAT

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează miercuri, 13 iulie 2016, lansarea volumului „Sate la marginea lumii. Arhitectură tradițională din județul Hunedoara”, autor Daniel I. Iancu. Acțiunea se va desfășura în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, cu începere de la ora 11.00.
Volumul valorifică o parte a rezultatelor proiectului derulat în cursul ultimilor ani de către Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, prin care se dorește realizarea unui Repertoar al satelor izolate, părăsite sau depopulate din județul Hunedoara. Proiectul a fost inițiat și documentat fotografic de către dr. Daniel I. Iancu, muzeograf în cadrul instituției noastre, iar albumul imortalizează aspecte ale arhitecturii tradiționale (gospodării, locuințe, șuri sau alte tipuri de anexe) din diverse zone etnografice ale județului, fie că este vorba de Țara Zarandului, Ținutul Orăștiei, Țara Hațegului, Ținutul Pădurenilor sau valea Mureșului.
Despre volum vor vorbi conf. univ. dr. Valentin Orga, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, precum și Ioan Sicoe, consilier în cadrul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Hunedoara.

Vă așteptăm!

Biroul de Relaţii cu Publicul


Sursa informaţiilor Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu