joi, 30 iunie 2016

TÂRG CU MEŞTERI ŞI PRODUSE TRADIŢIONALE


TÂRG CU MEŞTERI ŞI PRODUSE TRADIŢIONALE

În perioada 1 – 3 iulie 2016 este organizat Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.
Intrarea la târg este liberă!

În cele trei zile, vizitatorii pot descoperi meşteşuguri şi tradiţii şi pe oamenii minunaţi care le-au păstrat cu mult sârg peste ani. Artizanii populari vin la târg cu ipingele cu broderii de o frumusețe aparte, din Gornoviţa – Gorj, ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, ţesături tradiţionale din zona Aradului, icoane pe lemn şi pe sticlă, pristolnice crestate sau pictate, covoare din lână vopsită vegetal, obiecte din lemn pentru gospodărie, măşti populare, ii și cămăşi de Breaza, Bucovina sau Mehedinţi.

Aici se pot degusta şi târgui fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, murături asortate şi zacuscă, dulcețuri aromate și sucuri naturale.

Anticarii din curtea interioară vor aștepta pe iubitorii de antichităţi cu nenumărate obiecte încărcate cu amintiri, de prin curţile gospodarilor.

O zi bună nu poate fi completă fără o masă gustoasă. Ciolan cu varză la ceaun, ostropel de pui cu mămăliguță, frigărui de legume, pastramă de oaie si crap la grătar sunt doar câteva din bunătățile culinare pe care bucătarii le vor prepara pentru vizitatorii târgului.
Pentru cei care vor sa vadă sau să revadă Expoziţia permanentă a Muzeul Național al Țăranului Roman, vă informăm ca aceasta mai poate fi vizitata până pe 3 iulie 2016 inclusiv, între orele 10 și 18, iar copiii au intrarea liberă.

De asemenea, vor fi deschise în muzeu Expoziţia de fotografii a Feliciei Simion în Sala Acvariu și Expoziţia Evei Cerbu în Sala Tancred Bănăţeanu.

Vacanţa a început, aşa că la muzeu, în data de 1 iulie funcţionează ateliere de creativitate astfel:
- 10.30-11.30 Pictură pe sticlă
- 12.00-13.30 „Povești cu urechi” , cu instrumente, despre instrumente muzicale.

Program târg: - zilnic între orele 10-19

Vă așteptăm cu drag!

Organizatori: Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult


Sursa informaţiilor Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu